Pracovní plocha je základním parametrem pro kvalitní kuchyni

Kvalitní kuchyňská deska je důležitá hlavně proto, že kuchyň prochází dennodenně nejrůznějšími zátěžemi, se kterými se musí vyrovnat. Nesmí ji poškodit ani prskající olej z pánve, ani ostré nože, kterými na ní občas nebo ukrojíme. Proto je nejlepší investovat do kamenné desky, ovšem i ta může být poměrně snadno poškodit. Jaké jsou další možnosti, vzhledem k tomu, že většinou poměřujeme cenu kvalitou?
kuchyň z třešňového dřeva
–          V kuchyni se nevyplatí šetřit
Pokud zařizujete kuchyň, víte, že šetřit zde se opravdu nevyplatí. Čím kvalitnější je deska a celá linka, tím déle vám vydrží. Proto investujeme často do kamene, který je sice dražší než jiné materiály, zato je ale velice odolný.
–          Jaký kámen na desku pořídit?
Ne všechny kamenné povrchy jsou vhodné. Některé toho vydrží více než jiné a naopak. Jaký kámen tedy pořídit do kuchyně? Existuje několik druhů a my si mezi nimi můžeme vybírat.

Od nejkřehčích až po tvrdost

1.       Mramor – mramor je nádherný materiál, který se hodí do každé kuchyně ve vysokém lesku. Vydrží dlouho, je odolný, a proto je také velmi často používaný. Ale je poměrně křehký. Má velké póry, takže umí vsáknout mnoho vlhkosti, což může ohrozit jeho povrch, takže na lince mohou vznikat nevyčistitelné skvrny. Proto se musí kámen často a pravidelně impregnovat.
vestavěné spotřebiče
2.       Technický kámen – není to umělá hmota ani nic vytvořeného ve fabrice. Opravdu e jedná o přírodní látku, jenom mírně upravenou. Tyto látky jsou spojeny PVC pryskyřicí, která jim dodává atraktivní vzhled, lesk a hlavně odolnost. Většinou je tento kámen doplněn barevným pigmentem, aby bylo snazší na materiálu zakrýt případné nedokonalosti. Tento kámen je tvrdý a nemá tak velké póry jako mramor, proto je jednodušší na údržbu.
Oba materiály si uchovávají stejnou estetickou hodnotu, ale umělý kámen může navíc vytvořit také jakýkoliv tvar. Na rozdíl od mramoru, který je možné brousit jenom do určitých zakončení.

Pracovní plocha je základním parametrem pro kvalitní kuchyni
Ohodnoťte příspěvek